Nieuws

Afgelast: Rotterdam Architectuur Maand

Geplaatst op: 15 apr 2020

Helaas gaat de Rotterdam Architectuur Maand dit jaar niet door, vanwege de ontwikkelingen omtrent COVID-19. Na een zeer succesvolle #RAM19 wilde de initiatiefnemers, bestaande uit AIR, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners, dit jaar de #RAM20 nog ambitieuzer aanpakken.

Er stond in concept een geweldig programma, met ambitieuze festivalprogrammering, gevarieerde activiteiten in de gehele stad en een inspirerend festivalhart in, op en rond het voormalige V&D pand in het stadscentrum. De doorontwikkeling van dit programma met en door partners is door deze crisis niet goed mogelijk gebleken en zonder partnerschap gaat de essentie van de #RAM verloren.

Vele partners hadden een mooi programma in ontwikkeling waarin de kracht van architectuur, de grote opgaves zoals duurzaamheid, de ontwikkeling van de stad en urgente maatschappelijke vraagstukken aan bod kwamen. Vakwereld, jong talent en een breed publiek zouden elkaar in grote getalen ontmoeten op tal van spraakmakende architectuurlocaties in de stad, en ook in tuinen, op daken, in slooppanden en in hartje centrum. Maar dat laatste, samenkomen in grotere groepen, is naar verwachting in juni helaas nog niet mogelijk.

Met alle partners blijven wij als initiatiefnemers aan de slag om deze uitgestelde editie van #RAM volgend jaar opnieuw groots neer te zetten. Wij grijpen deze gelegenheid aan om de voorbereiding nu al te starten en werken door aan een vernieuwde website.