Ontdek Rotterdam

Rotterdam is een stad die je zelf moet ervaren. Er zijn veel mogelijkheden om de stad en haar architectuur beter te leren kennen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Urban Guides

Urban Guides is al ruim 18 jaar het architectonische excursiebureau van Rotterdam. Wie met Urban Guides op pad gaat, ontdekt de stad vanuit een ander perspectief. De gidsen vertellen over de moderne geschiedenis van Rotterdam vanuit hun specifieke vakgebieden en persoonlijke fascinaties. De focus van de tours ligt op architectuur, stedenbouw, duurzaamheid en innovatie.

Contact

T: +31 10 433 22 31
E: info@urbanguides.nl
W: urbanguides.nl

De Rotterdam Tours

De Rotterdam Tours organiseert inspirerende en professionele tours op maat. Altijd met extra’s als bezoek aan iconen & verborgen parels, lokale experts, watertaxi-ritten en roof top views. Met deskundige gidsen zijn zij partners voor groepen die naar Rotterdam komen voor thema’s als architectuur, gebiedsontwikkeling, wonen en veerkracht. Maatwerk is standaard; op deze manier komt de veelzijdigheid van de stad tot haar recht en krijgt uw groep het beste programma.

Contact

E: info@derotterdamtours.nl
W: test.derotterdamtours.nl

Dag én Nacht van de Architectuur

Tijdens de jaarlijkse Dag én Nacht van de Architectuur openen bijzondere gebouwen hun deuren en kun je op pad tijdens een van de vele tours en evenementen. Vanaf zonsopgang tot diep in de nacht staat de gebouwde omgeving in Rotterdam architectuurstad centraal: van wederopbouwklassieker tot modernistische hotellounge, van gloednieuwe hoogbouw tot rafelranden van de stad.

De Dag én Nacht van de Architectuur, georganiseerd door OMI, vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 juni. Houd de website in de gaten voor het actuele programma.

Rotterdam Tourist information

De cityhosts van Rotterdam Tourist Information staan voor je klaar om je van alles te vertellen over de stad. Ontdek de stad op eigen houtje met de Citymap Rotterdam. Of kom naar de giftshop en maak kennis met het werk van Rotterdamse designers en ga op ontdekkingstocht in de Rotterdam Discovery. Hier staat een grote maquette van Rotterdam met de nieuwste bouwprojecten erop.

Rotterdam Tourist Information vind je in de hal van Rotterdam Centraal en in de tuin van het historische Schielandshuis, Coolsingel 114.

Uit in Rotterdam

Overnachten

Op zoek naar de ultieme stedelijke ervaring? Overnacht dan in Rotterdam!

Rotterdam heeft een brede selectie aan hotels, B&B’s en appartementen. Slaap je in nhow, gelegen in een prachtige wolkenkrabber ontworpen door Rem Koolhaas? Of verblijf je in Roommate Bruno, een hip en stijlvol designhotel gelegen in een oud pakhuis op de Kop van Zuid? Voor een vleugje geschiedenis en nostalgie overnacht je in Hotel New York, gelegen in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn.

Bekijk de pagina Overnachten van Rotterdam.info voor een actueel overzicht.