Nieuws

Ontdek nieuwe ruimte tijdens de Rotterdamse Dakendagen 2021

Geplaatst op: 08 apr 2021

De Rotterdamse Dakendagen staan dit jaar van 4 tot en met 6 juni in het teken van het ontdekken van nieuwe ruimte. Nu parken en natuurgebieden overvol lijken, kan het dak landschap broodnodige plek bieden aan bewoners én bezoekers van de stad.

Wat we wél gaan doen

Het niet doorgaan van de Dakwandelingen betekent niet dat we dit jaar geen activiteiten meer organiseren. De komende maanden worden we juist nog flexibeler dan we al waren! In plaats van één weekend massaal (maar individueel op verschillende daken) wandelen gaan we vanaf medio juni en in juli zoveel mogelijk losse, kleine dakactiviteiten organiseren. Denk aan dakwandelen XS verdeeld over verschillende weekenden, tours in kleine gezelschappen en sporten op daken. Ook de Kennisdag vindt dit jaar volledig online plaats op vrijdag 4 juni. Tickets hiervoor zijn nu te koop. Daarnaast kun je nu alvast het Dakletterproject op de daken rondom de Coolsingel (vanaf straatniveau) bewonderen.

Internationale kennisuitwisseling

Op de vrijdag van het festival (4 juni) vindt de jaarlijkse Kennisdag plaats. Een driedelig verdiepingsprogramma voor professionals en dak enthousiastelingen. De dag start met het eerste Dakboerencongres, met lezingen van en discussie tussen dakboeren uit heel Europa. Daarna kunnen deelnemers zich aansluiten bij informele lunchworkshops met internationale experts. ‘s-Middags is er de TOP^, georganiseerd in samenwerking met AIR.

Volledig programma en kaartverkoop

Rotterdamse Dakendagen vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 6 juni 2021. Bekijk het volledige programma via de website.