Nieuws

Route #01: Op grote hoogte

Geplaatst op: 02 mei 2019

Ga mee op grote hoogte tijdens de Rotterdam Architectuur Maand. Dichter bij de hemel kom je niet.

Letterlijk en figuurlijk de hoogte in

Leef jij het liefst op grote hoogte? Pak dan de hoogtepunten van de RAM mee. Zo kun je het dak op tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Of er juist af met de zipline over de Coolsingel. In POST, het Podium voor architectuur deze maand, beleef je ook verschillende hoogtepunten met topsprekers als Eran Chen uit NY en Kees Kaan.

Hogere sferen

Praat je liever mee op niveau over de Hoogbouw in de binnenstad? Kom naar de Bibliotheeklezing. En een ware liefhebber van Rotterdamse architectuur zorgt echter dat ie in hoger sferen komt op het dak van het centraal station, ook wel de kapsalonbak genoemd. Of door Bauhaus style mee te feesten in het laatste weekend dat het Boijmans open is voor het 7 jaar dichtgaat.

De daken op!

Maar dat is nog niet alles. Beleef Late Night architectuur, geniet van de beste architectuurfilms en blijf daarna lekker hoog slapen in een Dakkas. Laat het uitzicht over Roffa vanaf een van de vele iconische gebouwen je betoveren – je hoeft alleen maar een tour te kiezen uit het ruime aanbod. Het dak van Unesco erfgoed als Van Nellefabriek, de Rotterdam maar ook klassiekers als de Laurenskerk zijn allemaal toegankelijk.