Nieuws

Zomerprogramma Rotterdamse Dakendagen 2021 online

Geplaatst op: 28 jun 2021

Rotterdamse Dakendagen organiseert vanaf 3 juli een zomerprogramma met tours, dakwandelingen, theater en meer op iconische daken in de hele stad. Onder andere Centraal Station en de Maassilo komen voorbij. Nu de restricties vanaf 30 juni versoepeld worden zijn evenementen weer toegestaan en kan het festival alsnog op kleine schaal bezoekers ontvangen op het dak. Wil jij Rotterdam ook van boven bewonderen? Klik dan hier voor het volledige programma en tickets.

Greep uit het programma

Het zomerprogramma bestaat uit verschillende kleinschalige onderdelen waarbij bezoekers alle ruimte krijgen om de daken te ontdekken. Zo kun je in duo’s op eigen houtje wandelen over drie van de meest spectaculaire Rotterdamse daken, volg je Dakendagen-tours over het Centraal Station en de DakAkker of bezoek je in tijdslots het ‘Ted Langenbachmuseum’ op het dak van de iconische club Now&Wow in de Maassilo (met Ted zelf als pronkstuk van de collectie). Ook wordt het dak weer op innovatieve manieren als podium gebruikt voor locatietheater. Als voyeur kijk je vanaf het dak van de Bijenkorf naar binnen in de flat van een angstige jonge vrouw, die na de coronacrisis nog niet naar buiten durft (Liedhuis). Bard in the Yard laat je op de Kruispleinflat zien hoe het Shakespeare is vergaan in lockdown.

Ontdek ook nieuwe ruimte in de stad en ga mee het dak op! Bekijk het volledige programma en koop je tickets via de website van de Rotterdamse Dakendagen.

 

Bij alle activiteiten houden bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand (in de buitenlucht). Testen voor toegang is daarom niet nodig. Wel wordt er gewerkt met een gezondheidscheck bij binnenkomst.

Beeld: Frank Hanswijk