Nieuws

Insta Roffa: vijf toppers voor op social

Geplaatst op: 06 apr 2019

Dé vraag van tegenwoordig: als het niet op Instagram kan, is het dan de moeite wel waard? Gelukkig zit dat wel goed met de Rotterdam Architectuur Maand, daar is veel Insta-proof. Uiteraard weet je wel dat een foto van De Rotterdam vanaf de Erasmusbrug een like-toppertje wordt, daarom hier een aantal wat minder bekende zaken waarmee jij ook op social kunt scoren. Van muurschilderingen tot markante gebouwen, er zit van alles bij.

Muurschilderingen bij de Witte de With

Op verschillende plekken op en rond de Witte de Withstraat vind je toffe streetart die op geen Instagram-account misstaan. Waaronder deze van Ramon Martins aan de Kromme Elleboog. Loop meteen even door naar de Boomgaardstraat, daar staat een origineel huwelijksaanzoek op de muur. Op de Eendrachtsstraat vind je verder werk van Tymon Ferenc De Laat.


Foto: Iris van den Broek

Blue wonder

MVRDV verrijkte Rotterdam met dé Instatopper van het jaar met De Markthal. Minder bekend is hun Didden Village, een knalblauwe opbouw op een monumentaal 19e eeuws pand in Rotterdam. Aangezien dit een woonhuis is, kun je er normaal niet komen. Maar tijdens de tours van de Rotterdam Architectuur Maand van ZigZagCity kun je er voor een keer wél in. Mooi jouw kans om jaloersmakende beelden te schieten voor je social accounts!


Foto: Ossip van Duivenbode

De Kubuswoningen

In de categorie ‘wanneer was ik daar eigenlijk voor het laatst’: de Kubuswoningen zijn voor veel Rotterdammers het meest bekende onbekende plekje. Het voelt vaak erg toeristisch, maar ze zijn de moeite meer dan waard. Zeker omdat ze het fantastisch doen op foto. Je kunt er echt abstracte kunstwerken van maken, dat is simpelweg een kwestie van de juiste hoek kiezen.


Foto: Iris van den Broek

Erasmus ziekenhuis

De laatste jaren is het Erasmus MC uitgegroeid tot een stad in de stad. De combinatie van hoogbouw én prachtig groen zorgt voor fantastische beelden. Het leuke: het is nog alles behalve Insta-uitgekauwd. Zorg dus dat je één van de eerste bent die hier een uurtje de beste architectuurfoto’s maakt.


Beeld: EGM architecten

De Peperklip

Wie Rotterdam zegt, zegt containers. Voormalig stadsarchitect Carel Weeber (love him or hate him) ontwierp heel wat opvallende Rotterdamse gebouwen uit de 70’s en 80’s. Waaronder de Peperklip in Rotterdam-Zuid. Dit  pand staat in een voormalig havengebied en dat zie je goed terug aan de buitenkant van dit gebouw. Het doet denken aan een stapel containers. Klikkerdeklik aan de Rosestraat.