Nieuws

Rotterdam Architectuur Maand: highlight week 4

Geplaatst op: 18 jun 2018

Deze laatste weken van de Rotterdam Architectuur Maand gaan we er nog eens goed tegenaan. Van films kijken tot ZigZaggen. Hieronder de hoogtepunten van de komende week:

 • Bijzondere films bij A Midsummer Nights Cinema
  Als preview op AFFR 2018 kun je komende week genieten van mooie en spraakmakende films. Hiervoor gingen AFFRRoffa Mon Amour en Het Industriegebouw een samenwerking aan. Het kenmerkende wederopbouwpand van Hugh Maaskant uit 1951 is op 22 en 23 juni het decor voor een fijne filmavond in de open lucht.De 22e geniet je van de documentaire Mole Man van Guy Fiorita over de 66-jarige Ron Heist die in 45 jaar tijd een compleet dorp bouwt van materialen die hij in de omgeving vindt. Een ode aan het anders denken! De 23e kijken we Tangerine van Sean Bakker. De transgenderprostituee Sin-Dee Rella is ‘back on the block’. Dan blijkt dat haar vriend/pooier haar bedroog, waarop ze besluit hem en zijn nieuwe liefde een lesje te leren. Gek genoeg draaide Tangerine nooit in de Nederlandse bioscoop, dus dit is je kans.
 • Laatste weekend ZigZagCity
  Als je nog niet bent geweest (of als je nog eens wilt): dit weekend is de laatste kans om ZigZagCity 2018 mee te maken. Wat kun je verwachten? Interessante tours door het Oude Westen waarin Rotterdamse geschiedenis of kunst centraal staat. Ontdek een bijzonder woonhuis midden in West of een fabriek die opgeknapt is tot woonhuis. Bekijk het alledaagse leven op een andere manier vanuit de Rotterdamse Straatkijkers en kom even bij in het speciaal voor ZigZagCity ontworpen Paviljoen. Lees meer over ZigZagCity!
 • Ode aan de langste dag in Het Nieuwe Instituut
  Op donderdag 21 juni is Het Nieuwe Instituut the place to be. Op een (we gaan ervan uit) warme, zwoele avond wordt een ode gebracht aan de langste dag tijdens Midsummer Thursday Night Live. Geïnspireerd op de tentoonstelling Dissident Gardens. Het belooft het een zinderende avond te worden met een doorlopend programma vol eten, muziek, performances en goede gesprekken.
 • Ruik de lavendel
  De Rotterdamse Dakendagen en de Bijenkorf hebben de handen ineen geslagen. En aan deze bijzondere samenwerking hangt een aangenaam luchtje. Samen plantten ze een Lavendeltuin op het dak van dit iconische warenhuis midden in het centrum. Er staan ruim 3.000 planten, goed voor een geurige paarse bloemenzee. Niet alleen interessant voor mensen, maar zeker ook voor bijen. Ook de laatste weekenden van de Rotterdam Architectuur Maand kun je hier terecht tijdens de openingstijden van de Bijenkorf.

Kijk hier voor de rest van het programma.