Nieuws

Ontdek de onderstroom

Geplaatst op: 15 apr 2021

Er borrelt wat ondergronds! De Rotterdam Architectuur Maand 2021 staat in het teken van de onderstroom.

In de onderstroom van de vakwereld worden nieuwe ideeën ontwikkeld, vindt innovatie en experiment plaats en wordt onderzoek gedaan. Hoe verhouden de mooie beelden, renders en folders van een groeiende stad zich tot vraagstukken die gaan over rechtvaardigheid, veerkracht, energietransitie en klimaatadaptatie?

In de maand juni openen we deze wereld voor het publiek en ontdek je hoe de vakwereld van ontwerpers, ontwerpopleidingen, marktpartijen en de afdeling Stadsontwikkeling van gemeente Rotterdam, samen werken aan een veerkrachtige stad. In dagelijkse (online) programmering, tentoonstellingen, rondleidingen en festivals wordt de innovatiekracht van architectuur getoond en verbonden aan de grote ontwikkelingen die gaande zijn in de stad.

Ontdek met maquettes, tekeningen en installaties hoe ontwerpers werken en nadenken over de stad. Via het ontwerpgesprek verbinden we deze onderstroom van ideeën aan het publiek.

De Rotterdam Architectuur Maand vindt plaats in juni 2021. Het programma wordt komende tijd verder aangevuld. Bekijk het programma hier.

Beeld: © Ossip van Duivenbode, Parkeergarage Kruisplein