Nieuws

POST= Festival Hart

Geplaatst op: 02 mrt 2019

De vierde editie van de Rotterdam Architectuur Maand (RAM) brengt in 2019 voor het eerst een eigen podium op een hele bijzondere plek, in het hart van de stad: POST Podium als festivalhart. Het voormalige Postkantoor aan de Coolsingel transformeert van 24 mei tot en met 16 juni 2019, tot hét centrale punt voor Rotterdamse architectuur. Speciaal tijdens #RAM19 opent het monumentale gebouw nog één keer haar deuren voor het publiek. Daarna begint de transformatie tot een mixed-use complex met twee majestueuze, overdekte pleinen, hotel, restaurants, cafés en winkels.

Architectuur programma

Post Podium huisvest een groot deel van het architectuurprogramma tijdens de Rotterdam Architectuur Maand. Zo vind je er maquettes van ontwikkelingen als Feyenoord City, Hart van Zuid, de Coolsingel en de Rijnhaven. Ook kun je er leren over de ambities voor het POST zelf: Rotterdams erfgoed met internationale allure.

We zijn erg enthousiast dat Omnam Group een gastvrij podium biedt aan de Rotterdam Architectuur Maand door de deuren te openen van het voormalige Postkantoor.

Heleen Hulshof (Rotterdam Festivals) en Barbara Luns (AIR)

Transformatie

Eran Chen (ODA architecture, New York) geeft als architect, samen met het Haagse bureau Braaksma & Roos, vorm aan de transformatie van POST. Tijdens de openingslezing van de RAM gaat hij in op hoogwaardige ‘adaptieve’ herbestemming van gebouwen met een grote variatie aan functies. Een belangrijke opgave voor de toekomst van binnensteden over de gehele wereld. Hij gaat hierover in gesprek met de supervisor van de Rotterdamse binnenstad Kees Kaan (Kaan Architecten).