Nieuws

Rotterdam Architectuur Maand highlights: week #2

Geplaatst op: 04 jun 2018

De tweede week van Rotterdam Architectuur Maand zit weer vol met highlights die je niet wilt missen. Met speciale tours, bijzondere bouwwerken, festivals en genoeg mogelijkheden om meer de diepte in te duiken tijdens lezingen en debatten. Tijd voor een helder overzicht van deze week!

ZigZagCity – zaterdag 9 juni t/m zondag 24 juni
Dit architectuurfestival neemt je mee op ontdekkingsreis door Rotterdam-West. Leer de unieke stadswijken Oude Westen en Middelland van buiten én van binnen kennen. Je kunt de ZigZagRoute iedere donderdag t/m zondag zelfstandig lopen. Ontdek smalle woonstraten met onverwachte plekken en eigenzinnige bewoners. Architecten, kunstenaars, ondernemers en locals laten zien wat er achter gevels schuilgaat, of schuilging. Het festivalpaviljoen in Wijkpark Oude Westen is na de route zeer geschikt om even bij te komen. Tip: tijdens de weekenden van 9 en 10 juni en 23 en 24 juni is er extra programmering! Zo zijn er speciale tours, talks, openstellingen en optredens.

Rotterdamse Straatkijkers – zaterdag 9 juni t/m dinsdag 9 september
Bekijk de karakteristieke straten van Rotterdam vanuit een ander perspectief met de Rotterdamse Straatkijkers. Dwars door de stad vind je herkenbare uitkijkpunten, van het Kruisplein tot het opkomende stadsdeel M4H. Ze bieden een andere kijk op de stad. Volg de lijn aan kunstbouwwerken en ontdek het zelf. In juni geen tijd? Geen probleem. De Rotterdamse Straatkijkers staan maar liefst 100 dagen in de stad!

We Love Public Space Festival – vrijdag 8 juni
We ontmoeten, feesten, spelen, sporten, demonstreren en botsen in de openbare ruimte. Ter ere van deze ruimte én iedereen die daar professioneel in werkt, wordt het We Love Public Space Festival georganiseerd. Het festival is gratis toegankelijk en er zijn lezingen, workshops en performances rondom het thema ‘Tomorrow is Now’. Wat dit festival extra leuk maakt: het vindt plaats in het ZOHO kwartier, één van de meest actieve stadmakersgebieden van Nederland.

Meer de diepte in? Ook dat kan!
Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand staan er allerlei lezingen en talkshows op het programma. Twee highlights:

> Publiek gesprek: Rust en Reuring
Op woensdag 6 juni slaan AIR, Arminius en POSAD Spatian Stategies de handen ineen en gaan in een publiek gesprek op zoek naar een binnenstad waar rust en reuring elkaar versterken.

> Rotterdam Late Night: architectuurspecial
Rotterdam Late Night is inmiddels een fenomeen in Rotterdam. Speciaal voor de Rotterdam Architectuur Maand staat de talkshow op donderdag 7 juni geheel in het teken van architectuur, met als gastheer Wilfried de Jong. Hij gaat o.a. met Burgemeester Aboutaleb en Rijksbouwmeester Floris Alkemade in gesprek over de stedelijke uitdagingen van Rotterdam. Ook is er live muziek van Climax Girls en een mini-hoorcollege.

Wil je meer weten over bepaalde programmaonderdelen of wil je gewoon een volledig overzicht? Bekijk hier het volledige programma voor alle ins en outs.