Nieuws

Films en muziek tijdens Midsummer Night’s Cinema

Geplaatst op: 23 jun 2016

Vrijdag 24 en zaterdag 25 juni verandert het Industriegebouw in een grote openluchtbioscoop tijdens Midsummer Night’s Cinema georganiseerd door ZigZagCity, het AFFR en het Stadsarchief Rotterdam. AFFR selecteerde een reeks films rondom het thema wederopbouw en toekomst van de stad.

Vrijdag begint de avond met De Grootste Architect van Nederland, een documentaire over de Rotterdamse architect Hugh Maaskant. Hij ontwierp onder andere het Industriegebouw, het Groothandelsgebouw, de Euromast en het Hilton Rotterdam. Daarna volgt The Infinite Happinessde nieuwe film van de makers van Koolhaas Houselife, die de heropleving van ‘de maakbare samenleving’ in het enorme 8 House van Bjarke Ingles Group in Copenhagen toont.

Zaterdag belooft een muzikale avond te worden. De Rotterdamse band Half Way Station begeleidt historische filmbeelden uit het Stadsarchief Rotterdam en de ‘absolute film’ Hoogstraat toont het Hoogkwartier van voor de Tweede Wereldoorlog. Daarna draait Cherry Town de verfilming uit 1963 van de musical van Shostakovich over Sovjetgeluk, bureaucratie en corruptie in Cheryomushki, een naoorlogse modelwijk in suburbaan Moskou.

Kijk hier voor meer informatie en tickets.