Organisatie

We Love Public Space

De publieke ruimte is onlosmakelijk met de stad verbonden; het is het substraat van de stad, het openbare netwerk dat individuele, private gebouwen met elkaar verbindt. Maar de openbare ruimte is ook de voedingsbodem voor bottom-up initiatieven, het werkveld van burgers, kunstenaars en ontwerpers die met (tijdelijke) interventies de publieke ruimte programmeren, activeren en transformeren

We Love Public Space viert de publieke ruimte en brengt een eerbetoon aan allen die (professioneel) actief zijn in/met de openbare ruimte. Dat doen we in de vorm van het ‘We Love Public Space‘ Festival, een platform voor het uitwisselen van ervaring en inzichten over actuele kwesties die spelen in de publieke ruimte. Sinds 2017 vindt het jaarlijks plaats op een inspirerende locatie; een dynamisch, open evenement dat vanwege Corona dit jaar helaas niet kan plaatsvinden.

Daarom organiseren we tijdens de Rotterdam Architectuur Maand een aantal ‘walkshops’ waarbij de Rotterdamse openbare ruimte op een bijzondere manier, Coronaproof, ervaren wordt. Een walkshop is een (thematische) wandeling waarbij de publieke ruimte vanuit een ander perspectief dan gebruikelijk verkend wordt. Rotterdamse professionals afkomstig uit verschillende disciplines verleiden de participanten tot actieve deelname, variërend van Wind Walk tot een situationistische ‘route dérive’.

We Love Public Space is een initiatief van Bas Sala (ontwerper), Ron Blom (kunstenaar) en Floor van Ditzhuyzen (architect); een afspiegeling van de verschillende disciplines, opvattingen, aanvliegroutes en strategieën die spelen in de publieke ruimte.

Praktische info
Evenementen van We Love Public Space

juni 2023

juni 2022

juni 2021