Organisatie

KeileCollectief

Het Keilecollectief is een groep van professionals die zich inzetten voor een betere leefomgeving, gehuisvest in het Keilepand in M4H, Rotterdam. Het Keilecollectief organiseert o.a. AANKEILEN! een serie met lezing en debat over transitie van M4H.

Het KeileCollectief is een groep professionals die zich inzet voor een betere leefomgeving in de breedste zin van het woord. Het KeileCollectief is gehuisvest in het Keilepand in M4H I Makers District, Rotterdam en bestaat uit bedrijven werkzaam in de architectuur en stedenbouw (studioADAMS, GROUP A, DE Urbanisten, Nieman raadgevende ingenieurs, HCVA en HP architecten), de IABR (Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam), verschillende makers werkzaam in de interieurbranche (Woodwave, SANT interiors en Brandsing meubelmakers) en voedselgerelateerde bedrijven zoals Kaapse Brouwers en Rechtstreex; een organisatie die zich inzet voor een alternatieve lokale voedselketen. Sinds mei opereert Food Union Rotterdam (FUR) vanaf haar deelkeuken op de begane grond. Met deze culinaire broedplaats, waar bevlogen food-ondernemers aan hun creatieve ambities werken, is een mooie nieuwe stap gezet in de unieke mix van maken, doen en dromen die het KeileCollectief kenmerkt.

Met diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld de lezingenreeks AANKEILEN over en door bedrijven in M4H verbindt het KeileCollectief kennis en ervaring aan de omgeving. Hiermee participeren de gebruikers van het pand op innovatieve wijze in de organische transitie van het toekomstige woon-werkgebied en vormt het Keilepand de plek waar de M4H community elkaar ontmoet. Op deze manier adresseert, initieert en participeert het KeileCollectief op geheel eigen wijze in actuele ruimtelijke opgaven en vormt met het Keilepand als thuisbasis een katalysator voor stedelijke vernieuwing.

Praktische info
Evenementen van KeileCollectief

juni 2024

juni 2023

juni 2022

juni 2021